Alla inlägg den 19 maj 2007

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 21:40

Frun har (som alla givetvis) återkommande drömmar - återkommande teman i sina drömmar. Här, på resan i Barcelona, sover frun så gott och drömmer .... om sina gamla teman. Men kanske på ett nytt sätt?


Det är som om drömmarna förändras under livet. I alla fall vissa teman. Andra är ännu inte mogna för förändring ...


Ett av Fruns mest populära teman, är bebisar. Att Frun ska sköta dem och hålla dem och skydda dem ... och att det finns kattungar gömda nånstans. Glömda. Som dyker upp - fler och fler och fler ... Och att vi åker buss och att det är svårt att styra. Och att någon glömmer sin bebis och att man inte vet var man ska stiga av och .... Tja. Jag ska inte lägga ut hela mitt drömregister, men det märks att gamla teman vill upp och prövas, när nya upplevelser läggs till. Som om allt har rörts om lite och ska skakas in i ett nytt mönster.


Inatt handlade det också om en gömd trädgård, med växter som Frun platerat, men glömt ... och som nu började växa ...

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 21:25

Pratade just med Herrns dotter (och min bonusdotter) om att spela olika roller i livet. Om att vara sann eller falsk. Om kärlek. Om vad man lär sig under resans gång ...


På vår förra bokcirkelträff, sa en av de kloka kvinnorna att varje människa bär en hel orkester inom sig. Men att ofta spelar vi bara på ett fåtal av instrumenten. Men det är ok att låta violinerna ljuda ibland, klarinetterna ibland, trummor, pukor, trumpeter ... Vi kan låta ALLA instrument låta, men vi behöver inte spela alla samtidigt. Så länge vi är vår egen dirigent. Det är en fin bild.


Jag och bonusdottern talade om detta. Att jaget rymmer så mycket. Och att man lär sig så mycket om sig själv hela tiden. Om man vågar ...

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 19:36

Saluhallar är häftiga ...

De lockar, med alla sina varor som bjuds ut.


Men det finns saluhallar & saluhallar. Somliga mer levande än andra. I La Boqueria i Barcelona, kryper kräftorna i sina skålar och ögonen på fiskhuvudena glor i diskarna ... Vill du ha ett par hönsfötter? Uppskuren ananas på tallrikar, jordgubbar, allehanda grönsaker, konfekter, kött ...

Här tycks allt finnas. Inte minst gapande och skrålande människor.


Herrn har handlat fisk - först filéer som visade sig vara saltade och måste ligga i blöt i två dygn - sedan annan fisk som han just nu tillagar i dotterns pyttelilla kök. Nötter, aprikoser och ris står också på menyn. Frun dricker rött vin och sitter i soffan och väntar på att bli serverad :-)



Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 18:31

Jaha.

Då ska man behöva bli SUR också.

På semestern ....


Fru Fundersam har vanligtvis tålamod (numera), men nånstans går gränsen. Närmare bestämt när hon får ta skit.

Elle, som i det här fallet: piss ....


Vi promenerade glatt - Herrn och dottern och Frun - genom en av Barcelonas spännande stadsdelar.

Det hade regnat i skurar, så vi var redan klara med att vi inte skulle ta picnicen i Gaudi-parken - Parc Guell - (som vi tidigare tänkt) utan strosade omkring i stan.

Frun fyndade pa second hand: en väska och ett vitt bomullslinne med spets från fyrtiotalet (- nattskjorta eller sollinne).

Och vi drack en Clara (öl med citronläsk) på en bar.

Allt var trevligt, med andra ord.


Sa hände det:

Frun kände något skvala ner över hår och kläder, just som hon passerade under en balkong. Var det någon som hällde ut ett glas vatten?


Nej.

Det var en j-la hund som kissade! 


Grrrrrr...


Nu ar Frun nyduschad och ombytt och ska ge sig iväg till middag.

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 13:22

Är det någon som vill ha tips pa mat for kvällen?


Har ar ett tapastips:

Igår kväll var vi med dottern och hennes kompis på en av Barcelonas äldsta tapasrestauranger - Los Torereros -  med äkta katalansk mat.


Vi fick musselskal med en skaldjursröra i, som sedan var gratinerade. Lufttorkad skinka, korvar, kryddad potatis med starka såser och yoghurt, varma stekta champinjoner i vinäger, ostar, vitt bröd gnuggat med vitlök, olja och tomat ... och iskall Sangria med citron och is att dricka till.


Allt äts från stora gemensamma fat, med varsin gaffel (utan egen tallrik).  


Till efterrätt beställde vi in chokladmousse och flan - ett slags creme caramel.

(Puuuhhh! Magen stod i fyra hörn.) Till det, starkt kaffe med lite mjolk: Cortado. (Bra för det vanliga kaffet här smakar inte sa mycket.)



Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 13:15

Frun och Herrn sov lange och har duschat och atit frukost pa rummet: grova baguetter med mogen avocado och tomat, oliver, nectar och kiwi. Aaaah. Vi har det gott. Kaffe kan man kopa i en automat vid receptionen och det ar har jag sitter nu ocksa, och knattrar fram mina inlagg utan svenska prickar och ringar pa bokstaverna.


Vi vantar pa dottern, som har sovit annu langre. Hon var ute sent i natt med sina vanner och har nyss messat att hon snart kommer for att mota oss pa hostelet.


Utanfor fonstret myllrar det av lordagsmanniskor... Vi bor alldeles nara Ramblan, sa har ar livat. Konstigt nog hors daremot inte ett ljud till vart rum, som ligger mot en inbyggd innergard. Det ar val darfor vi sover sa gott.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards