Alla inlägg under maj 2007

Av Fru Fundersam - 21 maj 2007 18:51

 

Fru Fundersam laser en artikel om Pippi Langstrump (sag forresten en bild av henne har, i Barcelona), med anledning av att man ger ut det ursprungliga manuset till boken idag. Dar ar Pippi annu mer fri.


Ur-Pippi ar:

något mer onyanserad än den Pippi som blev känd. Hon ljuger skamlöst och gärna. Eller som Ulla Lundqvist också kallar det, att hon har en ”fallenhet för fantastiska skepparhistorier”.


 Las artkeln om Pippi har.

Och minns att vi alla har ratt att vara en Pippi Langstrump! 

Av Fru Fundersam - 21 maj 2007 18:39

...jordgubbar och potatis. 

Bananer och squash ...


Nagra sma presenter och orhangen till Frun och skjortor till Herrn.


Storstader kostar pengar per meter - och som vi vandrar, borjar det bli tomt i portmonnaerna. Men det var langesedan vi hade en sa "lang" semester. Det kanns bra att fa sa manga dagar tillsamans. 


Och vi inser att det inte gar att se allt pa samma resa - det finns sa manga intressanta museer, hus, gator, affarer, parker ... Det far nog bli en till resa hit nagongamg.


Tant Tagg berattade ju att man blir forgiftad av stan om man en gang varit har, och det tror Fru Fundersam pa. 

Av Fru Fundersam - 20 maj 2007 21:09

Så många människor.

Så många behov.

Så mycket avfall ....


Tankarna snurrar när Frun befinner sig i den stora staden Barcelona. Tänker på allt vad vi - varje person - producerar i skräp. Och vad vi behöver. Visserligen tillför varje person en stor del kreativitet och glädje och kunskaper och idéer också. Men vi må ändå göra det bästa för att hushålla med resurserna ...


Läser e-posten och har fått ett meddelande från Ikea:

För att spara el och miljö delar IKEA tillsammans med Världs-
naturfonden WWF ut 1 miljon energisparlampor gratis till IKEA FAMILY medlemmar. Använd kupongen i sommarnumret av IKEA FAMILY LIVE för att hämta ut ett miljöstartpaket på ditt IKEA varuhus. Erbjudandet gäller till och med den 31 maj 2007 eller så långt lagret räcker.


Sånt är ju BRA!


Av Fru Fundersam - 20 maj 2007 20:11

... hur trevligt allt än är på en semesterresa ....

så blir Frun trött.

Så klart.


Energin bara rinner ut.

Promenerandet tar på krafterna. Och att vara med människor hela tiden. Orkar inte vara social hela tiden. (Frun är ju van att få sitta för sig själv och fundera i lugn och ro.)


Men snart blir det middag.

Av Fru Fundersam - 20 maj 2007 19:43

Vad gör man med en söndag ...?


I Barcelona är (nästan) alla affärer stängda och man går ut och promenerar i stan.


Dottern visade oss stadsparken. Där var familjerna. Överallt - vuxna och barn på picnic. Små båtar att låna i dammen, en stor lekpark för barnen, träd och planteringar. Och musik i parken, ballonger, dockteater, lek, jonglörer, trollkarl ... Mitt i grönskan. Mitt i familjeidyllen. Vi satt i gräset och åt baguetter och croissanter. Tittade på små pojkar som spelade boll och njöt av vänligheten och glädjen.


Och alla upplevelser var gratis!


Tänk så bra det kan vara.

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 21:40

Frun har (som alla givetvis) återkommande drömmar - återkommande teman i sina drömmar. Här, på resan i Barcelona, sover frun så gott och drömmer .... om sina gamla teman. Men kanske på ett nytt sätt?


Det är som om drömmarna förändras under livet. I alla fall vissa teman. Andra är ännu inte mogna för förändring ...


Ett av Fruns mest populära teman, är bebisar. Att Frun ska sköta dem och hålla dem och skydda dem ... och att det finns kattungar gömda nånstans. Glömda. Som dyker upp - fler och fler och fler ... Och att vi åker buss och att det är svårt att styra. Och att någon glömmer sin bebis och att man inte vet var man ska stiga av och .... Tja. Jag ska inte lägga ut hela mitt drömregister, men det märks att gamla teman vill upp och prövas, när nya upplevelser läggs till. Som om allt har rörts om lite och ska skakas in i ett nytt mönster.


Inatt handlade det också om en gömd trädgård, med växter som Frun platerat, men glömt ... och som nu började växa ...

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 21:25

Pratade just med Herrns dotter (och min bonusdotter) om att spela olika roller i livet. Om att vara sann eller falsk. Om kärlek. Om vad man lär sig under resans gång ...


På vår förra bokcirkelträff, sa en av de kloka kvinnorna att varje människa bär en hel orkester inom sig. Men att ofta spelar vi bara på ett fåtal av instrumenten. Men det är ok att låta violinerna ljuda ibland, klarinetterna ibland, trummor, pukor, trumpeter ... Vi kan låta ALLA instrument låta, men vi behöver inte spela alla samtidigt. Så länge vi är vår egen dirigent. Det är en fin bild.


Jag och bonusdottern talade om detta. Att jaget rymmer så mycket. Och att man lär sig så mycket om sig själv hela tiden. Om man vågar ...

Av Fru Fundersam - 19 maj 2007 19:36

Saluhallar är häftiga ...

De lockar, med alla sina varor som bjuds ut.


Men det finns saluhallar & saluhallar. Somliga mer levande än andra. I La Boqueria i Barcelona, kryper kräftorna i sina skålar och ögonen på fiskhuvudena glor i diskarna ... Vill du ha ett par hönsfötter? Uppskuren ananas på tallrikar, jordgubbar, allehanda grönsaker, konfekter, kött ...

Här tycks allt finnas. Inte minst gapande och skrålande människor.


Herrn har handlat fisk - först filéer som visade sig vara saltade och måste ligga i blöt i två dygn - sedan annan fisk som han just nu tillagar i dotterns pyttelilla kök. Nötter, aprikoser och ris står också på menyn. Frun dricker rött vin och sitter i soffan och väntar på att bli serverad :-)



Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards