Alla inlägg den 1 juni 2007

Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 23:14

Teve var ju lite annorlunda förr.

Minns du detta?

Televinken och Anita

Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 22:46

Sgt. Pepper


Jo! Just det:

Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band gavs ut.

Av The Beatles.


Det är en av de allra bästa skivor Frun vet.

Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 22:31

Det bor en gubbe i vår by.

Han är lite udda.

Lite eljest, som man säger i Norrland.


Många tycker illa om honom för att han är så ilsken. Han slänger ur sig elakheter och hotelser ibland. Men för det mesta visar han sig inte. Han vill inte vara med, utan går gärna ut först när det mörknat. Frun tror att han lider av förföljelsemani eller något liknande.


Men han tar bussen in till samhället och handlar sin mat. Och han klipper gräset runt sitt hus och matar vildkatterna som bor under uthusen. Ibland ger han en bukett blommor till grannens yngsta dotter. 


Ingen känner honom, men Frun tror att det bor en godhjärtad själ ini honom. För ibland på lördagarna om sommaren, hör vi hur han spelar dragspel. Det är det vackraste som finns. Inte för att Frun gillar dragspel särskilt, men för att det är så skönt att veta att han kan minnas gamla tider och känna glädje och använda den ibland, till att göra musik.

Musik som ljuder av skön sommar.


Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 22:07

I år har sådden inte tagit sig riktigt som väntat.


Fru Fundersam har idag fått så i på nytt på vissa ställen, där ingenting kommit opp, mer än ogräs. (Misstänker att det är en kisse som varit och krafsat i jorden. Eller så var fröna inte av bästa kvalitet.) Mangolden, rädisorna, bönorna och palsternackorna var försvunna i ogräset. Konstigt, som sagt!


I alla fall är plocksalladen fullt användbar redan. Härligt!

Och dill, morötter och persilja är på god väg. Liksom sockerärterna, huvudsalladen, isbergssalladen och rödbetorna. Och jordgubbar, smultron, vinbär, krusbär och blommor av alla slag sköter sig.


Gräslök, luftlök och kryddor finns som perenner och kan även de redan användas. Idag har också den späda purjolöken burits ut och grävts ned i landet, för att kunna skördas framåt sensommaren. Tomatplantorna står emellertid kvar inomhus och väntar på lite varmare temperaturer.


Rabarbern är ofantligt stor och vi har använt några stjälkar till paj. Den kommer till användning fler gånger! Vi älskar rabarberpaj i Fru Fundersamhuset.


Det ska också bli spännande att se om det blir frukt på det nya plommonträdet, körsbärsträdet och äppelträden. (Vi fick lov att köpa nya träd i höstas, eftersom vi glömt att täcka de gamla under förra vintern. Då passade harar och rådjur på att gnaga i sig bark och skott, så att träden dog!) De nya träden ser friska ut efter vintern i alla fall.


Hallon - har det inte blivit något med. Ännu. Frun har inte grävt några fler gropar ännu, att plantera hallonplantorna i. Men den som lever får se .... hur det blir med det.


Annars handlar trädgårdsarbetet mycket om gräsklippning. I byn klipper vi både de egna gräsmattorna och allmänningarna som hör till vår samfällighet. Det blir många blåsor i händerna ... och mycket gräsklipp att lägga runt jordgubbsplantorna!


Tänk att vi har tre sommarmånader framför oss att gädjas åt!



Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 21:57




Mitt horoskop imorgon, den 2 juni:


Tur
Med litet uppmärksamhet kan det finnas en spelvinst inom räckhåll. Tänk dock mycket noga på alternativen innan du satsar.

Hälsa
Kommer du bara igång med idrott eller motion får du ut en hel del. Simning tycks vara särskilt lämpligt.

Ekonomi
Pengar tycks just nu oroa dig i onödan. Nog har du råd att spendera lite mer för egen del.

Arbete
Det kan bli många diskussioner som inte leder till något konstruktivt. Det irriterar dig och kan få dig att komma fram till egna lösningar.

Kärlek
Idag kan du få chansen att reda ut ett och annat med din partner då ni verkar kunna mötas på en jämlik nivå.


Relationer
Idag har du ett vinnande sätt och om du strävar efter att bli närmare bekant med någon så lämpar sig dagen utmärkt för detta.


Hittade denna sida efter att ha sökt på Google. Man kan få sitt personliga horoskop genom att knappa in sitt födelsedatum och ev. tid då man föddes. Sagt och gjort. Men ska man tro på det?



* Simning?

I dammen, eller?

* Imorgon ska Herrn vara bortrest.

Hur ska vi då kunna reda ut ett och annat?

* Relationer:

Vem ska jag möta på bloggen imorgon???? ;-)


Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 14:47


Tidningar måste bli lästa för att finansieras.

Att medierna inte drar sig för att använda människors öden för att sälja, är ju allom bekant. Och många har fått sina liv uthängda och förvrängda.


Mikael Persbrandt protesterade när det spreds lögner om honom via en kvällstidning. Och han gjorde rättssak av det. Och vann.


Nu har Aftonbladet "skrivit positivt" om Stellan Skarsgård. Men uppenbarligen utan att kolla fakta. Stellan blev arg och svarade med ett brev i DN där han undrar: "vilket intresse tidningen i fråga har av att blåsa upp mig till denna omänskligt perfekta make och far". För i Aftonbladet hade man skrivit: "Stellan-metoden räddar kärleken". Trots att Stellan Skarsgård lever separerad från sin fru sedan lång tid tillbaka!!!


Frun läser i DN:


Artikeln om Stellan Skarsgårds äktenskap gjordes "mest på kul" enligt Aftonbladets reporter, men hon känner inte till att han egentligen lever separerad. "Vi är inte skilda men sedan länge separerade och jag vet att flera personer på tidningens redaktion känner till detta och har försökt luska ut om skilsmässoansökan lämnats in.", skriver Skarsgård i sitt brev.

- Juridiskt kan ingen komma åt Aftonbladet, men pressetiskt är det en ovanlig fråga eftersom det vara handlar om just positiva saker. Hade det handlat om mindre trevliga saker hade PO fällt så det skrek om det, säger Britt Börjesson, medieforskare på JMG i Göteborg.

Läs mer i DN här.


Hur kul kan det vara att vara offentlig person?

Av Fru Fundersam - 1 juni 2007 14:19

Sniglarna som syntes utmed vägen igår, har krupit in i sina skal igen och fjärilarna breder ut sina vingar och fladdrar runt bara sommarben.


Betydligt lättare att vandra idag, när solen skiner.




Läste hos Skogsfrun om låtar som fastnar i hjärnan.



Idag hörde Fru Fundersam följande melodislingor under promenaden:


" ... för hela året drömde jag

om vår korta sommar drömde jag

och äntligen kom den

och jag fick rå om den ..."


och så:


"Jag vill gå vall, hela dagen all

uppå den långa mossen.

Dagen är lång, magen är svång

lite la mor i påsen"


Hmmm. Vad nu det säger om Fru Fundersams inre. Det går säkert att tolka.


Jag tror i alla fall inte att det är Tinnitus (!), utan att det handlar om minnen förknippade med musik, associationsbanor som sedan länge är lagrade och väcks till liv av dofter, vindar, synintryck och inre tankar.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards