Alla inlägg den 8 februari 2007

Av Fru Fundersam - 8 februari 2007 15:48

Angående leenden och varm egentid.Att leva med lidelse - vad är det?Att leva med starka känslor & passioner.Det är ju härligt - en gåva - och samtidigt mycket energikrävande och arbetssamt.Fru Fundersam håller på att lära sig att sänka volymen i lidelsen. Och att höja volymen på lugnknappen.Att inte reagera med att känna sig så missuppfattad och missförstådd. Att släppa. Att låta vara.Så är det.Men lidelsen finns där.Tack och lov!

Av Fru Fundersam - 8 februari 2007 15:32

Lyssnade just på ett inslag i Lindau i P1. Där Papa Dee och poeten Daniel Boyacioglu pratar om en alternativ musikgala. Och hur man måste använda sina pungkulor i det man gör ...Kommer att tänka på en gång när en ung Fru Fundersam var på sångkurs. Och fick rådet att ta i från "där du födde dina barn". Sjunga med "...." - Ni vet det onämnbara.Håhåjaja. Ännu är vi inte jämställda. När hälften av oss har ett "onämnbart" kön.

Av Fru Fundersam - 8 februari 2007 14:42

Kommer ni ihåg Marie Bergmans låt:Gomorronhar du äntligen vaknatdu har sovit väldigt längepå ditt hårda sofflockGomorronva har du drömt omjasså drömmar som drömmarsom inte handlat om nåtMen nu vaknar duå du ser dej förvånat omkringÅ va saknar duav det som är bakom dej, ingentingEn ny dag gryrfrisk som en känsla ochstark som bara viljanViljan styr,å du vaknar upp ur sömnendu lämnar söta drömmenför verkligheten väntar på dej ...På samma platta som den här kultlåten av Anna Mc Garrigle: PolitikenTryck på lyssna knappen och hör hur det lät!Det var sjuttitalet det ....Här är i alla fall en annan skön sång av Nina Simone, med en riktigt cool cat, som jag hittade hos Isprinsessan Iota:My baby just cares

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards