Alla inlägg under december 2006

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 19:00

Nu är årets julkort färdigmålade. Fru Fundersam bestämde sig för att måla egna i år, för att det inte fanns så många slantar i kassan till att köpa ....Ha-ha-ha! De ser ut som barnteckningar. Särskilt som Frun hade bestämt sig för att skriva på dem med glitterlim! Vilka idéer man får för sig ibland!!!

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 13:39

(Julkort nr 8 av Berglin, bilden lånad från SvD)

För den som inte vill skicka julkort med posten, går det ju att e-posta kort. Jag hittade åtta roliga kort på Svd. Gå in här ifall du vill se alla och skicka:

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14242656.asp#

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 13:24

Ibland kan man behöva en musikalisk urladdning. När någon har gått ...

Varsågoda:

http://www.youtube.com/watch?v=a3DmCqvgQbg

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 13:02

Del ur morgonens flödesskrivning:

... kontroll, kontroll. Min följeslagare med prestigen. Men jag får göra fel jag får göra erfarenheter jag får jag får jag får… och livet finns nu och framför mig allt är inte reflektion jag är här och lever mina axlar värker men jag lever och jag andas och det kvittrar utanför mitt fönster, trots att det är december som är grå och mörk men ingen snö jag lever jag ska dö men inte nu jag lever jag är inte kroppssligt sjuk jag lever lite stukad men jag känner att jag har en vilja Viljan den positiva viljan ska jag fånga använda mig av jag vill leva jag vill skriva jag vill sjunga jag vill älska jag vill skapa jag vill dansa jag vil skratta skraatta skratta skratta skratta skratta och jag vill lära mig och lära mig och undersöka, skapa och undersöka undersöka låta livet pågå inom mig och i mig och runt mig låta livet titta in i mig inte sitta med pansar och staket och stängsel runt min kropp. Låta fågelkvittret bo i mig och vinden och elden och ljuset. Jag vill släppa in utan att känna mig invaderad. Släppa in den positiva kraften som finns runtom mig, för den finns! Inte krampaktigt värna om mitt inre. Men värna om mig själv, utan kramp. Värna om mig, om livet om den positiva kraften. Den positiva kraften, godheten. Det är där fokus ska vara. Om jag släpper in den positiva kraften och låter den genomfara mig och släppas ut så sprids den genom mig jag ska vara i den leva i den röra mig i den. Jag villl undersöka vad som kan hända om jag släpper in den låter den vara mitt bränsle och min motor. Slutar kämpa för att duga, slutar prestera. Bara lysas av kraften!

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 12:39

Det som först verkar vara katastrofalt - kroppslig sjukdom, psykisk sjukdom, kris, konkurs, olycka, någon som dör i ens närhet eller förlust av jobb, anseende ... - kan till sist visa sig bli en vändpunkt. Det tycker jag mig se överallt vart jag tittar! Och jag inser att jag med all säkerhet kan välja att hitta min egen väg ur eländet.
Jag kan "skriva" (leva) mitt eget livs berättelse.

Även om det tar år av arbete och kraft: först sorg, sedan accepterande och till sist reflektion och omvärdering, så kan vändpunkten bli början på något fantastiskt. Ett liv i närvaro. Ett liv som JAG LEVER. Ett liv utan ständig kamp.

Peripeti´(grek. peripetéia, av peri´, omkring, och pi´ptein, störta, falla ned) plötslig omkastning, förändring; den avgörande vändpunkten i ett dramas eller en berättelses handling.

Av Fru Fundersam - 14 december 2006 10:03

God morgon!
Har börjat "flödesskriva" varje dag, för att se vad som är det viktigaste just nu i mina tankar och ibland vad natten kan ha gett mig för budskap i mina drömmar.

Flödesskriva gör jag, genom att bara låta pennan glida på papperet (eller fingrarna hoppa runt på tangenterna)och strunta i vilka ord som kommer ut. Bara fortsätta och fortsätta oavsett vad det blir, man behöver inte ens sätta punkt. Släppa kontrollen och följa med!
Efter att ha skrivit en bra stund börjar tankarna flöda och det kommer fram något som är viktigt.

Någon som har samma vana?

Av Fru Fundersam - 13 december 2006 19:14

Julkorv och senap med stekta kikärter-paprika-lök i curry. Kan det vara något!Japp!

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards