Alla inlägg under december 2006

Av Fru Fundersam - 18 december 2006 11:33

Vi har alla våra "o-rationella" behov: religiösa, andliga, mystiska, kosmiska ... eller kanske till och med skrocktänkande???

I dessa juletider kan man komma att diskutera religionens roll och innehåll. Först kanske man pratar om godhetens budskap i alla religioner. Men ofta går diskussionen snabbt in på att religionen står för så mycket ont i världen och att det därför skulle vara bäst att avskaffa den och bara hålla sig till vetenskapen. Idag hävdar många också att en sann humanist måste vara ateist. Men, varför skulle allt vara så "enkelt", undrar Fru Fundersam. Ondska finns med säkerhet kvar, inom oss alla, oavsett om man försöker avskaffa religionen eller vetenskapen.

Vill gärna hålla dörrar öppna för alla att tro som de vill och behöver. Frun försöker vara humanist i den meningen att acceptera att det finns lika många sanningar som människor. Och att behoven kan se olika ut.



Men däremot kan man alltid välja att fördöma och ta avstånd från ondskan.

Av Fru Fundersam - 18 december 2006 10:52

Funderar över vad som händer när en person tappar balansen.
När man tappar balansen får det konsekvenser för jämvikten. Vågor sprids på relationshavet.

Ett fall ger eko hos andra. Andra börjar också gunga, allt hamnar i gungning. Somliga tar avstånd, andra står pall. Några drar och kämpar och alla deras sätt påverkar den som först föll, som i sin tur agerar på nya sätt – med kamp, flykt eller spela död. Kan bli frågande, ursäktande, bedjande … känna sig övergiven, överbliven, irriterad, ledsen, fri, glad, tacksam …

Som om världen är ett enda stort dominospel eller ett urverk. En enda stor levande organism där varje liten cell har sin uppgift för det stora hela.
Där varje störning ger utslag.

Jag lever mitt i livet, mitt i allt pågående liv och allt jag gör lämnar spår och avtryck.

Men jag kan inte mer än flyta med och försöka: kanske inte att parera allt, utan att bara vara i allt.
Vi må var och en finna en egen plattform.
Men också finna gemensamma plattformar tillsammans med andra.

Det räcker inte att stå ensam på sin ö.

Av Fru Fundersam - 17 december 2006 22:35

Nu är alla kartongerna (nästan) undanstoppade i den nya klädkammaren/ det nya förrådet. Pust. Frun är trött i kroppen såväl som i knoppen. Time to go to bed. (But not with Dennis Gotobed - är det någon som minns honom förresten??? Han som satt i teverutan och lät så här:Say after me, please: I am a boy. .......... Good!)Nog snackat för ikväll. Hoppas att morgondagen blir lugnare än denna söndag.SOV GOTT!

Av Fru Fundersam - 17 december 2006 19:36

Fru Fundersams minnen från tidiga barndomen, har oftast ingredienser med ett slags skam inblandade. Att hon gjort något pinsamt fel eller förbjudet.

Som den gången då hon på kompisens julgransplundring råkade pilla på en blank, stor och röd glaskula i granen. Och den föll i golvet och gick sönder.

DÅ var det sådär fruktansvärt pinsamt ...

Frun lärde sig nyss ett nytt roligt ord i ett inlägg av rumbaqueen: http://rumbaqueen.webblogg.se/161206170204_nyhet.html
Ordet är PUMLA.

Av Fru Fundersam - 17 december 2006 17:21

Fru Fundersam kommer plötsligt på vad hon önskar sig i julklapp. Hasse&Tages filmer i dvd-boxar. Läser i SvD Kultur att de finns nyutgivna:

"Box 1 innhåller Att angöra en brygga från 1965, Mannen som slutade röka från 1972, Sopor från 1981 och Den enfaldige mördaren från 1982.

Box 2 innehåller Äppelkriget från 1971, Släpp fångarna oss – det är vår! från 1975, Ägget är löst från 1975 och Picassos äventyr från 1978."

Skulle sitta som paddan i väggen

Av Fru Fundersam - 17 december 2006 17:10

Solen orkar oppslickar isig åkerjordHoppet tänds hos Frun!Att promenera i klar luft, med solen i fejan, ger energi!

Av Fru Fundersam - 17 december 2006 11:39

Jippi! Minusgrader och vitt på marken. Frosten gnistrar i solskenet och termometern visade på -5,9, när Frun gjorde frukost för en stund sedan. Hemma hos frun är det fullt hus (trots att här bara är fyra personer, med Frun inräknad) och svårt att hinna med bloggande. Luftrummet blir liksom ockuperat av allt pratande ...Längtar ut nu. Ska absolut gå en må bra-promenad!

Av Fru Fundersam - 16 december 2006 20:17

Inför all julmat och allt julgodis som du tänker stoppa i dig, måste Frun få lov att tracka lite (He-he) Få se nu hur ofta du motionerar! (Själv är frun lite ombytlig på det området ...)I min förra omröstning fick jag veta att de flesta som är inne och kikar här på bloggen, är riktigt glada skitar! Bra det!!! Mer kommentarer vill frun ha från alla glada. Hon behöver muntras upp!!!Här är resultatet på den förra frågan:Har du lätt för att skratta åt skämt? Ja. Jag skrattar ständigt för att dölja att jag är ledsen 0 % Ja, och jag är en glad skit också 53.3 % Nej. Jag tycker att de flesta skämt är nedlåtande 13.3 % Nej. Jag är svårflirtad 13.3 % Nej, men jag skulle vilja se det roliga i saker och ting och inte alltid vara så allvarlig 20 % Totalt har 15 personer röstat.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards