Alla inlägg under december 2006

Av Fru Fundersam - 25 december 2006 14:40

Julaftonen med det lyckliga (eller bara stökiga)kaoset är över.
Alla som kan sover ut.
Idag kanske är dagen för egen njutning.

De som har fått julklappar, gosar in sig i sina nya varma tröjor eller plädar, drar upp fötterna i soffan och bläddrar och läser lyckliga i sina julklappsböcker.
En promenad får det bli, för att få kylig luft i näsan.
Och därefter en kopp kaffe med gott kaffebröd ...
Titta en stund på teves julfilmer eller på den nya dvdfilmen. Ta några julgodisbitar. Gäspa. Gå ut i köket och hämta en kall öl och bre sig en skinksmörgås ...
Det lata livet som får en att känna sig lyckligt lottad här i världen.

Livet är gott att leva!

Av Fru Fundersam - 23 december 2006 23:07

Härlig är jorden ...Och kvällen börjar bli sen. Nu är gröten klar och skinkan griljerad.Det blir kvällsmat innan vi lägger oss till ro.Imorgon är det då julafton.Fru Fundersam önskar alla goda fina människor därute en riktigt fin och skön julhelg!

Av Fru Fundersam - 23 december 2006 12:26

I juletider verkar plötsligt fler människor få behov av att gå ut. Herrn har varit ute och hämtat gran inne i de djupa skogarna och bonusdottern har tagit en snabb promenad på morgonen före frukost.

Och alla vi andra vill promenera tillsammans för att prata, titta på naturen och kanske gå ner maten. Då blir vi rörligare och kanske på köpet varmare och vänligare till sinnes? Pratar några ord med dem vi möter - om vädret, bristen på snö, julefriden och glädjen över att snart vara framme - vid JULEN.

Hos Fru Fundersam ska det göras godis och Janssons Frestelse idag. "Ungdomarna" (- ordet som den äldre generationen alltid använder om den yngre, oavsett ålder ...) ska husera i köket, växelvis med de äldre som ska bjuda på lax.

Efter mitt-på-dagen-promenerande och kaffe med pyssel hela resterande dagen, blir det gröt och nygriljerad skinka på nybakat bröd ikväll, innan vi somnar. Sent, när granen står klädd.

Det är en härlig dag idag - dan före dan.

Av Fru Fundersam - 22 december 2006 20:38

Tänk, när gästerna som kommer hit bakar bröd och lagar middag ..... inte är det någon konst då att ta emot sina vuxenbarn!!!

Mätt och glad kan man sitta och blogga utan att ens behöva tänka på disken.

Vilket gott liv jag lever!!!

Av Fru Fundersam - 22 december 2006 18:30

Frun och Herrn gick runt med blommor till några snälla grannar. Det är så härligt att få stiga in och småprata lite i köket eller i finsoffan. Människor är så goa och glada nu. Såhär när julstädandet börjar bli färdigt.Hos en av grannarna blev vi bjudna på ett gammaldagskafat med sju sorters kaffebröd, den ena sorten godare än den andra. Kakor med arraksfylld smörkräm, sylt, choklad, nötter, pistage ... och givetvis saffransvetebröd. Som på Fruns Farmors tid långt bort i förra seklet!En upplevelse utanför den vanliga. Själv bakar inte Fru Fundersam särskilt ofta, i alla fall inte kaffebröd.Oj, så gott det var! Och så mätta vi blev.

Av Fru Fundersam - 21 december 2006 22:51

Stämningen börjar infinna sig i stugan. Nu har ena halvan av styvfamiljen samlats. På julafton kommer resten. Här hörs skratt och prat och mysande. Fru Fundersam känner sig också rätt avspänd. Är bara med när det passar. Går undan då och då och funderar för mig själv, vid strykbrädan eller vid datorn. Och gläds åt att alla har det bra.Jag vill också säga till er alla läsare, vilka ni än är, att jag gläds åt att ni tittar in här också. Och jag tycker om när jag får kommentarer. Som jag tidigare sagt:Jag vill gärna att du kontrar med dina funderingar ...Verkligheten fullbordas i mötet.God natt!

Av Fru Fundersam - 21 december 2006 20:06

Ibland är ordvalen märkliga i media. Till exempel är varannan sportande människa en LEGEND.

"Ingvar Oldsberg offrar familjen" läser jag idag på DN Kultur. Jojo! Det var ju en väldigt klatschig rubrik. Tänk att julaftonen uppfattas så helig att man OFFRAR familjen om man jobbar den dagen.

Ack ja. Det var väl att ta i.

Av Fru Fundersam - 21 december 2006 19:47

Vi i vinter vitstå vid ånSol ren i stånd nedåt ...V i n t e r s o l s t å n d e tKl 01.22 på fredag den 22 december infaller vintersolståndet. Då lutar jordaxeln här på norra halvklotet som allra mest bort från solen.Det innebär att natten mellan den 21 och 22 är den längsta natten under året. Från och med den 22 blir dagarna längre och längre tills det återigen vänder vid sommarsolståndet. (Hämtat från SMHI:s sida)

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards