Alla inlägg under april 2007

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 15:50

Då och då.En värmande beröring.Helst ofta.Vänta inte på att få en kram för länge ...Ge någon en kram istället!(Bilden föreställer de två senaste katterna som Fru Fundersam hade: Frank & Lydia.)

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 15:43

Många av våra missförstånd, uppkommer säkerligen för att vi inte kan byta perspektiv.Vi ser ju först och främst från vårt eget perspektiv. Utgår från vår egen verklighet.Läste nyss hos maria om en gammal mormor som ringde och klagade för att hon inte blivit uppringd ...Det är så typiskt.Om någon vill prata i telefon, kan denna någon ju ringa själv! Istället för att kasta skuld på andra som inte ringt.Men vi drabbas väl alla någon gång av självömkan. Och glömmer att byta perspektiv.Alla andra tänker på sej, det är bara jag som tänker på mej ...

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 15:28

Det blir lite enkelt bara ....Så sa jag.Och menade det också.Men ändå!!!Det lilla enkla ska ju göra sig också.Chokladkakan bakas.Grönsakerna hackas och fräsas.Pajdegen kavlas.Äggstanningen vispas.Osten ska rivas.Pajen ska gräddas.Brödet ska bakas.Bordet ska dukas.Salladen ska blandas.Disken ska diskas.Sängen ska bäddas.Och puh .... så trött en fundersam fru kan bli. Av bara lite enkelt.

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 15:19

Filifjonkan undrade ...Men inte min.Jag har haft många katter i min dar, men senaste två kissarna fick vingelsjukan och det var så sorgligt att Herrn & jag bestämde oss för att inte skaffa fler ...I alla fall inte just nu.Sedan är svärdottern allergisk. Och kanske ett av barnbarnen. Så vi väntar väl ...Istället får vi passa grannens katt när de är borta. Och det går ju också bra.

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 10:44

Så ofta människor möts utan att mötas.Inte ens en nick eller en blick ...En gång, för länge sedan,när Fru Fundersam just mött Herrn, och båda var nyförälskade, reste de iväg till Storbritannien på tvåveckorssemester.Det var i juni och i Skottland var alla kullar gröna. På håll syntes sagolika slott och alldeles intill de slingrande vägarna betade ulliga får.Herrn & Frun var mest upptagna av att uppleva (inte minst varandra) och glömde alldeles bort att besöka museer och andra sevärdheter. Det blev istället mycket tältande på olika campingar och bilresor framåt eftermiddagen och kvällen.På en campingplats rullade de in framåt tvåtiden på natten, satte upp sitt tält så tyst de kunde och kröp in i sitt lilla bo. På morgonkvisten, när frun tassade ut till tvättrummet & toaletterna, möttes hon av en glad äldre brittisk man som hälsade så gulligt:- Morning, luvv!Kan en dag börja bättre egentligen?Vänlighet värmer.

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 08:44

Herrn har städat undan här på morgonen.Och på bänken i köket ligger ett reklamblad från CoopKonsum uppslaget. Där står Handla Rättvisemärkt!Och så följer alla varor man kan handla rättvisemärkta:Tropisk flytande honungEkologiskt Ceylon teRosor 10-packCkokladkakaSkogshonungEkologisk chokladdryckJuiceSnabbkaffeKaffe - Löfbergs lilaBra, va?Läs mer om Fairtrade här.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 19:55

Julian Temple som den gamle Monet. Foto: GranadaNu ska Fru Fundersam sätta sig i soffan och njuta av del 2 i Svt:s serie om de franska konstnärer som benämns Impressionisterna. Och se miljöer från Frankrike (t ex Monets trädgård) som jag själv besökt ...Jag gillar impressionisternas målningar och att få se en dramaserie som diktar upp en story om deras liv är ju underhållande. Lite märkligt bara att alla pratar engelska ... Men, film är film. Fantasi får man alltid lägga till själv.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 19:46

Jag läser i Sunt liv, att Kommunal tycker att det är rätt att lägga sig i hur människor (medlemmar) sköter hälsa:"Ska ett fackförbund lägga sig i vad medlemmar gör utanför jobbet? Ja, så länge man inte kränker individen, svarar Kommunals förste vice ordförande Lars-Åke Almqvist. Kommunal ser numera som sin uppgift att påverka och stimulera sina medlemmar att leva sunt."Det kan vara känsligt det där.Men egentligen är det ju omtanke.Man vill att alla ska må så bra som möjligt.Dock kan det leda till motsatsen.Att den som inte klarar av att sluta röka blir mobbad.Eller att den som är överviktig inte får samma lön ....Tål att tänkas över mer än en gång.Läs hela artikeln här.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards