Alla inlägg under april 2007

Av Fru Fundersam - 14 april 2007 14:14


Varje år på Fru Fundersamhusets ägor,

kommer det gamla paret tillbaka.

Gåendes på byavägen, in över tomten.

Tvärs över gräsmattan. Beundrande

forsythian, som blommar. Tittande på

grönskan som byter nyans i solen.


Inspekterar krokusen och påskliljorna som

slår ut, just idag.

De trippar upp på grusgångarna.

Nickande med sina huvuden och stjärtar.

In i kryddlandet, ser efter hur långt

timjan och citronmeliss har kommit.


Åååå, en madonnalija på väg upp. Och

en blå backsippa. Vårkragens bladverk

växer till sig. Åbrodden är stor.

Och klematisen har fullt av bladknoppar.


Se på häggen och syrenerna. Nu dröjer

det inte länge förrän bladen vecklar ut

sig ...


De för med sig våren, det gamla paret.

Välkomna, sädesärlor!


Av Fru Fundersam - 13 april 2007 23:59

Fru Fundersam svängde sina lurviga....


Var på krogen - eller snarare musikpuben Katalin i Uppsala - och såg & lyssnade till blåsorkester och gospelkör i skön förening.


Musikhappening med Blues Brothers- låtar.


Det svängde, katten! 

Av Fru Fundersam - 13 april 2007 12:22

När det är kallt och blåsigt eller regnar, är det svårt att få motivation till tankar och skrivande. Då vill jag bara sova.När solen skiner och fåglarna kvittrar - som idag - är det alldeles omöjligt att få motivation till tankar och skrivande. Då vill jag bara ut och njuta.Ack ja.Får försöka att jobba in mig i motivationen.

Av Fru Fundersam - 13 april 2007 12:18

Gräsgrönskan har inte riktigt tatt sig hos Fru Fundersam.Tog därför en säck gödsel som stod i boden ...Och spred ut över gräsmattan.Tänkte att det ska välan hjälpa.Nu doftar det "riktiga landet" så fort jag öppnar dörren.Och lär väl så göra ett tag i det soliga vädret ...Skrattade gott när jag såg Filifjonkans seriestrip.

Av Fru Fundersam - 13 april 2007 00:04

Jag läste hos Det självcentrerade objektet ett inlägg om KBT. Att det kan kännas jobbigt att få sina tankar ifrågasatta.Och jag känner igen mig i den reaktionen. Varför ska någon annan tala om för mig vad jag ska tänka, när jag är jag ... men, efter att ha jobbat kognitivt med mig själv, tycker jag att jag börjat inse att jag kan välja vad som främjar mitt välbefinnande. Och kanske också välja att se saker på annorlunda sätt. Så här kommenterade jag egoistas inlägg:Jag förstår din känsla.Men, jag har också fått lära mig att: en tanke är (bara) en tanke,en känsla är (bara) en känslaoch jag är jag - oavsett mina tankar & känslor.Alltså, jag är fortfarande jag om jag ser att det går att tänka annorlunda.Det är inte jag som ändras, det är mina tankar ...Och sedan är det det där med rätt och fel.Det är inte så säkert att det finns något rätt rätt.Det går bara att vila i tanken att det går att tänka annorlunda - på många olika sätt. Och att jag kan lära mig att VÄLJA vad jag mår bäst av att tänka.

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 23:29

Ikväll har vår nya bokcirkel startat.Vi var bara fyra (av sju), men det var roligt.Jag är så nöjd med mig själv att jag har startat detta. Något som jag verkligen ville!Middag först och allmänt snack.Sedan blev det bokpratande till kaffet.Den bok vi pratade om varMajgull Axelssons: Den jag aldrig var.Hur hade vi uppfattat boken? Hur tolkade vi slutet? Vilken av paralellhistorierna var "sann"? Var båda sanna, eller ingen av dem? Hur gör vi vårt liv till vårt eget liv? Hur lever man i kärlek?En bra bok föder många frågor som kan relateras till våra egna liv. Detta var en sådan bok. Vi är kvinnor i fyrtio-femtioårsåldern och har en del gemensamma men också många olika erfarenheter med oss i bagaget.Makt, fåfänga, rädsla, beroende, oberoende, hämnd, förlåtelse ...Vad är gott? Vad är ont?Vad är kärlek?Hur blir jag stark i ett jag?Tack för denna kväll!Och tack Majgull för en fantastisk läsupplevelse!

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 17:26

Grannkatten är matad & pratad med & gullad med.Det brinner i kakelugn & vedspis.Och så fick det fick bli en kort-kort vilostund.Skönt att sträcka ut på sängen!Rentav nödvändigt.Ryggen värker lite fortfarande, men jag andas mig till balans. Och jag känner mig inte stressad. Bara trött.Nu ska jag göra det sista och sedan kommer gästerna.

Av Fru Fundersam - 12 april 2007 16:11

Hon är skön - Sofia.Jag har hört Sofia Karlsson sjunga Dan Andersson förut. På radio. Och live i en kyrka. Hon är så skön. Säker och charmig men helt utan maner. Hon är så självklar.Nu har hon kommit med en ny platta med tolkningar av olika visdiktare, läser jag i DN. Här är recensionen på den. Och här kan du också lyssna på hennes fantastiska tolkning av Wiehes Flickan och kråkan och Taubes Balladen om Briggen Blue Bird.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards