Alla inlägg under april 2007

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 17:43

Det är roligt att så grönsaker.Bönor, morötter, sockerärter, dill och persilja.Men ännu är det inte dags på Fru Fundersams breddgrader.Vill bara passa på att visa hur fina blommor blir också. Eterneller som man kan ha glädje av året runt.(Tills de blir så dammiga att det är en hälsorisk att ha kvar dem. Men då kan man ju så nya och plocka in för torkning ...)

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 17:36

Läser en artikel hos Lappalainen om jämställdhet för män. Här är ett utdrag:Hela människorJämställdhet handlar inte om att göra män kvinnliga och kvinnor manliga. Det handlar om att radera ut mallarna för traditionell manlighet och kvinnlighet, och att låta individer få vara hela och kraftfulla människor med lika möjligheter oavsett vilket biologiskt kön man föds med.Jag tror att det fortfarande är svårt för många människor att se på världen utifrån jämställdhetsperspektiv. Många tycks inte uppfatta att det råder icke-jämställdhet. Men alla kan lära sig mer!Om de vill.Här är en länk om jämställdhet FÖR MÄN.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 17:29

Såg att maria hade stajlat sitt badrum så fint med snäckor på väggen. Och då kom jag på att jag kunde ta några bilder på badrumsväggen i Fru Fundersamhuset, där vi satt vackra ölandsstenar i kakelfixet. Och sedan fogade vi ovanpå. På så vis kan man njuta av en bit av sommaren året om ....

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 17:21

Det gror!!!!Överallt!Alla små söderfönster i Fru Fundersamhuset är upptagna. Av grönska som ska bli violer, penséer, lobelia, tagetes, chiliplantor och kanske något annat också ... om vi har tur.Det gäller att vattna lagom.Och att ha tålamod vid utskolningen längre fram i vår.Men jag måste skaffa mig tomatplantor också ...Har aldrig haft såna, men såg att Alma fått igång sina.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 14:13

... en mängd frågor.Här är en fråga som ligger Fru Fundersam varmt om hjärtat:KulturutskottetBetänkande 2006/07:KrU6Bibliotek, litteratur och kulturtidskrifter Ska kommunerna själva få avgöra om biblioteken kan ta betalt för boklån?Eller får vi ha kvar fria lån på alla bibliotek?Läs en debattartikel om frågan, av Niclas Lindberg, generalsekreterare i Svensk Biblioteksförening här.Om du vill prenumerera på alla beslut som tas i riksdagen kan du göra det här.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 13:42

Det kan inte vara möjligt!Att socialmyndigheterna bara blundar.Gång på gång.Trots att de får anmälningar.Gång på gång.Men tyvärr är det möjligt.Jag har just sett teveprogrammet om Louise i Uppdrag Granskning.Och läst artikeln på SvdOch fått ett mail om pågående namninsamling - där vi kan vara med och agera!Här kan du läsa om Namninsamlingen och skriva under om du vill. Du kan också se hela reportaget om Louise som Janne Josefsson gjort.TYSTNAD HJÄLPER INTE!Gör något! Skriv under du med.

Av Fru Fundersam - 11 april 2007 10:56

Huvva.Det värsta jag vet.

Av Fru Fundersam - 10 april 2007 14:56

Jo.Det finns dom som har synpunkter på HUR man gör det:Torkar diskbänken.Brygger kaffe.Ställer besticken i bestickkorgen.Klämmer ur kaviartuben.Tar en klick leverpastej i asken.Lägger in täcket i påslakanet.Går med skor i vått gräs.osv.Som om det vore viktigt.Som om det bara fanns ett sätt.Som om det bara fanns ett rätt sätt.En som ihärdigt framhärdar om sådana saker är en herre som Fru Fundersam tycker mycket om. (Hon har lärt sig att blunda med öronen åt sådana små vardagliga tips och öppnar bara öronen när det kommer väsentligheter som vill in.)Här är ett inlägg från en annan herre som funderar på att ta körkort för osthyvling. Han får nämligen veta att han inte är så bra på denna ädla konst.

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards