Direktlänk till inlägg 15 januari 2007

Att bli respekterad

Av Fru Fundersam - 15 januari 2007 22:03

Det viktigaste för en människa - är inte det att bli respekterad? Att bli bemött som en like, som om man är lika mycket värd som alla andra.

Jag undrar hur många som alltid känner sig fullt respekterade i sin kontakt med myndigheter, banker, läkare, försäkringsbolag ...

Och jag undrar vad det beror på att man inte känner sig respekterad (om man nu känner så).

Beror det på att någon är känslig, eller på att somliga myndighetspersoner och tjänstemän ser ner på den svage, den behövande, den som är aningen olik, den som är utan arbete eller pengar, den som börjar bli till åren, den som för tillfället inte är alldeles självgående?

Förmodligen finns inget säkert svar. Förmodligen kan det vara olika orsaker till att känslan löses ut hos den som inte känner sig respekterad. Men är det inte konstigt ändå, att vi tycks glömma att alla är medmänniskor?

 
 
Ingen bild

Alexandra

15 januari 2007 22:51

Jo, det är konstigt. En del mår nog bara dåligt och vill lägga ut det på sina medmänniskor. Det är då det gäller att komma ihåg att det är den andre som har problem o inte gå in i det. Inte direkt enkelt.

 
Ingen bild

La famiglia

15 januari 2007 23:53

För mig är respekt mycket knutet till barnuppfostran. "Att bli bemött som en like, som om man är lika mycket värd som alla andra." Jag tycker detta är bland det viktigaste som finns när man umgås med sina barn, att respektera dem som medmänniskor. Att behandla dem som jämlikar. Att be sin dotter om ursäkt om man suttit vid datorn hela kvällen när hon skulle vilja chatta med sina kompisar på MSN, eftersom det är lika viktigt som mitt bloggande. Att be henne köra bort mig nästa gång jag ockuperar datorn för länge. Att hämta sin dotter inne i stan sent på kvällen, lika gärna som man hämtar sin fru inne i stan sent på kvällen. Och så vidare.

Detta slarvas det väldigt ofta med i barnuppfostran, och jag är helt övertygad om att det är orsaken till att barn idag saknar respekt för vuxna som till exempel lärare.

 
Manne

Manne

16 januari 2007 07:19

Att möta är att respektera.

Myndigheter har nog svårt att ta sig den orken och tiden att möta den lilla individen....

http://one2many.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Fru Fundersam

16 januari 2007 10:02

Ja. Det slarvas på många ställen. Inte minst med bemötandet av barn.

 
marie

marie

16 januari 2007 10:37

Oj, vad jag är ense. Att respektera barn, att de blir sedda och tagna på allvar. Att lyssna på dem och inte vifta bort dem. Att be barn om förlåtelse är otroligt viktigt, och inte bara tycka att man har rätt bara för att man är vuxen. Att visa respekt för just individen.

http://carpediem.bloggagratis.se

 
Manne

Manne

16 januari 2007 10:50

Barn och respekt..
Viktigt. Otroligt viktigt eftersom det är en av stöttepelarna i det sociala samspelet mellan männsiskor. Att alla har lika värde.

Svårt med barn som gärna vill se sig ompysslade och att det är synd om dem.
Vi har just nu en kamp hemma om att det är ok att känna och tycka som man gör, men att det ändå kan vara så att man inte har rätt att vara grinig, otrevlig och arg.
En balansgång mellan att respektera barns känslor och beteende mot respekt för omgivningen.
En del i att bli vuxna barn...

http://one2many.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Fru Fundersam - 13 maj 2008 11:54

Denna blogg är avslutad. Men den ligger kvar tills vidare .... Här är Fru Fundersams sparade inlägg: AllmäntDagens trudeluttDrömmar och bilderFilmer och teaterFrun lagar matHumorHälsa & ohälsa & livsstilKulturfrågor och religionKärlek och vänskapLivs...

Av Fru Fundersam - 10 maj 2008 03:41

Fru Fundersam har funnits på bloggen sedan den 9 oktober 2006. I nitton månader. Eller ett och ett halvt år, drygt.  Det får räcka så.   Nu har bloggen gjort sitt och den som skrivit om Fru Fundersams förfärliga och härliga inre liv och yttre strapat...

Av Fru Fundersam - 8 maj 2008 21:50

Frun funderar OFTA och MYCKET, över vägen ut från hemmet till det hägrande arbetslivet! Det kommer att bli en LÅNG väg ...   Länge har Frun tittat på annonser om olika spännande lediga tjänster, och varje gång tänkt att: ...ja, men det...

Av Fru Fundersam - 8 maj 2008 21:23

Sommarvarmt har det varit i Fru Fundersamland, idag. Frun var ute i trädgården iklädd shorts och linne till sena kvällen. Och solen värmde gott när vinden mojnat. Då är det SKÖNT igen, att finnas till.  ...

Av Fru Fundersam - 7 maj 2008 20:49

Frun har nyss hälsat på små alldeles underbara kattungar. Och HUR ska det gå att motstå att ta sig an en av dem?  Det är nära nog otänkbart ...  ...

Presentation

Omröstning

Kan man styra sin egen lycka?
 Ja - jag bestämmer allt själv
 Nej - ödet styr
 Nej - kultur, miljö, familj styr
 I större utsträckning än man först tror

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards